Transport Online - Parijs is zondag autovrij, op taxi's en hulpdiensten na

Parijs is zondag autovrij, op taxi's en hulpdiensten na

Parijs is zondag autovrij, op taxi's en hulpdiensten na
24-09-2015 10:33 | Buitenland | auteur Redactie [CE]

PARIJS (ANP) - Het centrum van Parijs is zondag tussen elf uur 's ochtends en zes uur 's middags autovrij. Dat is een unieke gebeurtenis. Op een enkele uitzondering na, zoals ambulances en taxi's, zijn het eerste, tweede, derde en vierde arrondissement het domein van voetgangers en fietsers. In de rest van de enorme stad mogen de auto's wel rijden, maar dan niet harder dan 20 kilometer per uur.

Paris Sans Voiture (Parijs zonder auto) is de naam van de club die lang heeft geijverd om een autovrije dag voor elkaar te krijgen. Burgemeester Anne Hidalgo van Parijs verleende na acht maanden nadenken in maart toestemming. Er zit nog meer in het vat, want de verantwoordelijke man voor het verkeer in de Franse hoofdstad werkt aan een plan om de totale lengte van de fietspaden van 700 naar 1400 kilometer te verlengen.

Behalve een intensieve lobby door Paris Sans Voiture hielp de slechte lucht in de hoofdstad mee. Begin dit jaar bleek Parijs na metingen de smerigste in de wereld te zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions