Werkgelegenheidstraject Buschauffeur van start

Werkgelegenheidstraject Buschauffeur van start
24-09-2015 10:34 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Een samenwerking tussen de gemeente Eindhoven en Hermes heeft tot het werkgelegenheidstraject Buschauffeur geleid. Dit werkgelegenheidstraject maakt het mogelijk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en jongeren tot 27 jaar, om bij Hermes in te stromen via een opleiding tot buschauffeur. Het werkgelegenheidstraject loop van 2016 tot 2026.

De samenwerking is vandaag officieel bekrachtigd door wethouder Staf Depla en algemeen directeur Juul van Hout, toen het convenant door hen getekend werd. Wethouder Staf Depla: “Werk is ook het hebben van collega’s. Voor sommigen ligt een baan niet direct voor het oprapen. Fijn dat Hermes die mensen de kans geeft. En het is niet zomaar een bus besturen, maar ook met heel veel verschillende mensen omgaan.”

De gemeente zal mogelijke kandidaten voor het traject selecteren door middel van een intake. Kandidaten krijgen daarna een voorlichting van Hermes, een selectiegesprek en een rijvaardigheidstest. Na positieve resultaten krijgen ze als laatste een psychologische test. Hierna volgt een positief of negatief advies voor deelname aan de opleiding.

De opleiding tot buschauffeur wordt gegeven door het opleidingscentrum van Hermes / Connexxion. Nadat kandidaten deze opleiding succesvol hebben afgerond, ontvangen zij een arbeidscontract van een jaar. Het is de bedoeling dat zij na deze periode een contract voor onbepaalde tijd aangeboden krijgen. De kandidaten worden door zowel Hermes als de gemeente Eindhoven in dit traject begeleid.

De pilot voor dit traject ging eerder dit jaar van start. Inmiddels zijn de eerste twee deelnemers succesvol opgeleid en al enkele maanden met veel plezier aan het werk als buschauffeur. Een van die deelnemers is Randy te Raaij: “Ik kreeg een ladder aangereikt, maar miste de eerste tree. De opleiding vult dat gat en het bevalt prima.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden