Rolande LNG opent LNG-tankstation in Veghel

Rolande LNG opent LNG-tankstation in Veghel
24-09-2015 10:17 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

VEGHEL - Vandaag is de nieuwe Truckstop Veghel in gebruik genomen. Bij deze truckstop op bedrijventerrein Doornhoek kan er naast Diesel ook LNG (vloeibaar aardgas) getankt worden. Het LNG tankstation is gerealiseerd door Rolande LNG BV. Hoewel nog niet iedereen bekend is met de voordelen van het rijden op LNG, maakt onbekend in dit geval zeker niet onbemind. LNG is volgens Rolande LNG BV het enige economische én duurzame alternatief voor diesel in de Europese transportsector.

Het gebruik van LNG als brandstof voor transport zorgt voor een aanzienlijk lagere uitstoot van CO2, fijnstof en NOx. Daarnaast is een vrachtwagen met gasmotor 75% stiller, waardoor bijvoorbeeld het bevoorraden van supermarkten voor de omgeving een stuk rustiger verloopt. Bovendien levert het gebruik van LNG de transportondernemer een significante besparing op in de brandstofkosten in vergelijking met een dieseltruck. Inmiddels rijden er ruim 250 vrachtwagens op LNG in Nederland en dat aantal groeit.

Project “LNG4Haul” met steun van de Europese Commissie
De realisatie van het LNG-tankstation in Veghel wordt ondersteund door de Europese Commissie en is onderdeel van het project “LNG4Haul” dat Rolande LNG in 2015 uitvoert. Dit project omvat de realisatie van 5 LNG-tankstations in Utrecht (geopend medio oktober), Veghel, Geldermalsen, Heteren en Nieuwegein. Daarnaast worden 75 nieuwe LNG-trucks ingezet bij diverse transportbedrijven en wordt waardevolle data verzameld. Rolande LNG BV ontvangt voor dit project subsidie van de Europese Commissie in het programma “TEN-T”, het subsidieprogramma voor het Trans-Europese Vervoersnetwerk.

Truckstop Veghel is tot stand gebracht door een samenwerking tussen Van den Broek Olie, Rolande LNG BV en hoofdaannemer Hamer. De locatie, Doornhoek 4115 te Veghel, is strategisch gekozen in de regio Oost-Brabant. In deze regio zijn veel transportondernemingen gevestigd en vinden veel regionale en (inter-)nationale transportbewegingen plaats. Door de komst van het LNG-tankstation in Veghel is er nu de mogelijkheid om het transport in deze regio te verduurzamen en daarmee bij te dragen aan het verbeteren van de leefomgeving. Vanaf de opening zullen er direct dagelijks 25 trucks van LNG worden voorzien.

“In deze publicatie wordt slechts de mening van Rolande LNG BV gegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.”

Wilt u meer informatie over LNG of LNG tanken bij Truckstop Veghel? Neem dan gerust contact op met Rolande LNG via 0183-583446 of tanken@rolandelng.nl.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden