Transport Online - Nieuw bedrijvenpark bij Prinses Beatrixsluis

Nieuw bedrijvenpark bij Prinses Beatrixsluis

Nieuw bedrijvenpark bij Prinses Beatrixsluis
24-09-2015 09:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIEUWEGEIN - In de ‘achtertuin’ van de Prinses Beatrixsluis ontwikkelt de gemeente Nieuwegein Het Klooster, een bedrijvenpark met uitstekende bereikbaarheid, groen en water als belangrijkste handelsmerken. Inmiddels is ruim een kwart van de beschikbare hectaren vergeven.

Wie op de A27 langs Nieuwegein rijdt, kan het nieuwe distributiecentrum van V&D nauwelijks ontgaan. De warenhuisketen was drie jaar terug de eerste bewoner van Het Klooster. De Nieuwegeinse bedrijven Mavaro en Imabo volgden kort daarna, terwijl de volgende onderneming, Hako Bouw uit Monfoort, binnenkort een nieuw onderkomen betrekt. Tegelijk met de eerste paal van deze productiehal met kantoor en showroom, eind 2014, startte XPO Logistics voor Albert Heijn de bouw van een nieuw verscentrum, direct naast de V&D. Vanaf deze locatie verspreidt het supermarktconcern straks alle versproducten naar winkels over het hele land.

Toegangspoort

Bij de planvorming van Het Klooster heeft de gemeente Nieuwegein de bestaande omgeving als leidend genomen. Zo zorgt het Waterliniedok niet alleen voor een goede ontsluiting van het bedrijvenpark, maar is de verbinding tussen A27 en Beatrixsluis tegelijk een van de toegangspoorten van de stad. Deze representatieve functie komt terug in een ruim opgezette entree met veel groen en water. In de zone langs de A27, een zichtlocatie, bevinden zich de grootste kavels van het bedrijvenpark. Aan de westzijde liggen juist de kleinere kavels, die qua omvang beter aansluiten bij het landschap van de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Duurzaamheid als gemene deler

Het Klooster wordt een gemengd bedrijvenpark met ruimte voor zowel kleinschalige ambacht als grotere distributiecentra en transportbedrijven. Duurzaamheid is de overkoepelende paraplu, een thema waar de gemeente Nieuwegein ieder nieuwbouwplan op toetst. Denk hierbij vooral aan de wijze van materiaalgebruik. Daarnaast gaan 5 windmolens een deel van de bedrijven van stroom voorzien.

Volop in ontwikkeling

Inmiddels heeft 19 van de in totaal 75 hectare kavels een nieuwe eigenaar en is gestart met het bouwrijp maken van het zuidelijke deel van Het Klooster (deelgebied 1). Halverwege 2016 gaan daar de eerste kavels in de verkoop. Het laatste deelgebied - in het noorden (deelgbied 4) - zal begin 2018 gereed zijn voor verkoop.

Voeten in het water

Het Klooster en de derde kolk Beatrixsluis grenzen aan elkaar. Alleen een ondiepe waterzone, ter compensatie van het voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie, scheidt het bedrijvenpark en Lekkanaal in de toekomst. De bedrijven in die westelijke zone kunnen straks letterlijk met hun voeten in het water staan en zitten bovendien eerste rij, wanneer het project Lekkanaal derde kolk Beatrixsluis van start gaat. 

Wethouder Johan Gadella: "Het Lekkanaal is een belangrijke spilverbinding. Met de verbreding en aanleg van de derde kolk gaan de vervoersontwikkelingen in ons land en economische ontwikkelingen in Nieuwegein op een goede manier hand in hand. Deze vormen samen met de natuur en historie van het gebied een unieke combinatie."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions