Transport Online - Lange wachttijden na dode vluchteling in Eurotunnel [+foto]

Lange wachttijden na dode vluchteling in Eurotunnel

Lange wachttijden na dode vluchteling in Eurotunnel [+foto]
24-09-2015 16:30 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS(F) - [update 16:30 uur] Opnieuw is in de Eurotunnel een migrant om het leven gekomen toen hij probeerde te vluchten naar Groot-Brittannië. Het ongeval gebeurde in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 september. De migrant werd aangereden door de vrachttrein meldt een medewerker van Eurotunnel donderdag.

Het ongeval vond plaats rond 02:00 uur in de ochtend. Het zou gaan om een minderjarige vluchteling die vermoedelijk van Soedanese of Eritrese afkomst is.

Deze nieuwe dode brengt het totaal op twaalf migranten die sinds 26 juni zijn omgekomen tijdens hun vlucht naar Groot-Brittannië via de Eurotunnel. Het meest recente geval is een vluchteling die op 17 september geëlektrocuteerd werd in de Eurotunnel toen hij op een vrachttrein probeerde te klimmen.

Vertragingen

Het ongeval met de vluchteling zorgt volgens chauffeurs ter plaatse weer voor oponthoud. Een chauffeur meldt: "Ik sta nu al twee uur compleet stil. Er zit geen beweging in."

Foto: W. van Leeuwen

Eurotunnel Freight meldt dat aan de Franse kant de wachttijd tot de check-in donderdagmiddag ongeveer 90 minuten bedraagt. Vanaf de check-in tot aankomst in groot-Brittannië duurt ongeveer drie uur. Er vertrekken vier treinen per uur.

Aan de Britse kant van de Eurotunnel is de wachttijd tot de check-in donderdagmiddag ongeveer 30 minuten. Vanaf de check-in tot aankomst in frankrijk duurt ongeveer 90 minuten. Er vertrekken vier treinen per uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,919
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen