Transport Online - Metaalmars en stakingen op 25 september 2015: Werkgevers, kom over de brug!

Metaalmars en stakingen op 25 september 2015: Werkgevers, kom over de brug!

Metaalmars en stakingen op 25 september 2015: Werkgevers, kom over de brug!
23-09-2015 13:40 | Algemeen | auteur Redactie [CE]

ROTTERDAM - FNV Metaal en CNV Vakmensen vinden het hoog tijd dat de werkgevers in de metaal over de brug komen. Daarom lopen metaalwerkers uit de regio Rotterdam op vrijdag 25 september in een metaalmars door de stad. Ze laten zien dat ze de strijd niet staken. FNV-bestuurder Jan Meeder: "Sinds de afloop van het ultimatum weigeren de werkgevers te luisteren naar hun eigen medewerkers. De eisen zijn heel redelijk: een hoger loon, afschaffing van jeugdschalen, een einde aan doorgeschoten flexibiliteit, meer zeggenschap over werktijden en op een gezonde manier oud worden."

In het voorjaar wezen de metaalwerkgevers het ultimatum van de vakbonden FNV Metaal en CNV Vakmensen af. De metaalmars door Rotterdam en de 48-uursstakingen en 24-uursstakingen maken onderdeel uit van een reeks stakingen en acties door het hele land. Ook de FNV-jongeren van Young&United lopen mee. Zij willen een einde aan de jeugdschalen en eisen gelijk loon voor gelijk werk, ook voor jongeren.

CNV-bestuurder Peter de Jong: "Het gaat goed met de metaalsector. Er is ruimte voor het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden. De mensen verdienen zo snel mogelijk een nieuwe cao, met afspraken over scholing en zeggenschap over werktijden. En natuurlijk een reële loonsverhoging."

FNV-bestuurder Jan Meeder: "We hebben de werkgevers FWT en FME uitgenodigd vrijdag ook te komen. Het is hoog tijd dat ze over de brug komen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen