Clicky


Ultimatum aan glasfabriek AGC Westland

Ultimatum aan glasfabriek AGC Westland
23-09-2015 10:34 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

MAASDIJK - CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan glasfabriek AGC Westland in Maasdijk. De bond wil een goed sociaal plan voor de bijna honderd werknemers, die eind dit jaar hun baan kwijtraken bij het sluiten van nagenoeg de hele vestiging.

Robbim Heins, onderhandelaar van CNV Vakmensen, is ontevreden over het eindbod van de directie. “Het is volstrekt onder de maat en in geen verhouding tot eerdere sociaal plannen die in het bedrijf zijn afgesproken. De mensen voelen zich in de kou gezet door de directie en zijn ontzettend boos.”

Ultimatum

Afgelopen vrijdag brak er al spontaan een wilde actie uit bij de glasfabriek, onderdeel van AGC Glass Europe. CNV Vakmensen geeft de directie in een ultimatum nog tijd tot woensdag 23 september 23.00 uur. Als de directie dan nog niet tegemoet is gekomen aan de eisen van de bonden, volgen er direct acties.

Stevig sociaal plan

CNV Vakmensen wil een stevig sociaal plan, met een fatsoenlijke ontslagvergoeding (op basis van de kantonrechtersformule). “We nemen geen genoegen met het minimale, de transitievergoeding. Daarnaast is het belangrijk dat de mensen goede begeleiding krijgen bij het vinden van een nieuwe baan”, zegt Heins.