Transport Online - VS willen vluchten naar Cuba toestaan

VS willen vluchten naar Cuba toestaan

VS willen vluchten naar Cuba toestaan
23-09-2015 09:09 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [CE]

NEW YORK/WASHINGTON (ANP/RTR) - De Verenigde Staten willen zo snel mogelijk Amerikaanse vluchten naar Cuba mogelijk maken, aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag plaatselijke tijd. Ook Cuba wil graag een overeenkomst sluiten.

Vertegenwoordigers van beide landen treffen elkaar 28 en 29 september in de Cubaanse hoofdstad Havana om onder meer over de veiligheid van het toekomstige luchtvaartverkeer te praten. De VS zien ook graag dat de Cubaanse staatsluchtvaartmaatschappij, Cubana de Aviación, haar vluchtgegevens met Amerikaanse maatschappijen deelt en tickets voor hun vluchten verkoopt.

De woordvoerder van Buitenlandse Zaken geeft aan dat het voor Cubana een uitdaging zou zijn om naar de Verenigde Staten te vliegen. Mensen kunnen wellicht hun vliegtuigen innemen als compensatie voor hun gestolen bezittingen tijdens de Cubaanse revolutie.

Na meer dan vijftig jaar vijandschap, die op de communistische Cubaanse revolutie in 1959 volgde, willen de twee landen de banden meer en meer herstellen. Zo zijn de diplomatieke banden hersteld en de ambassades heropend. Paus Franciscus, die momenteel een bezoek brengt aan beide landen, sprak daarnaast de hoop uit dat de Verenigde Staten het handelsembargo tegen Cuba opheffen. Het economische embargo werd ingesteld in februari 1962.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions