Clicky


Topman Volkswagen verder onder druk

Topman Volkswagen verder onder druk
22-09-2015 20:12 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

WOLFSBURG (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De toekomst van Martin Winterkorn als topman van Volkswagen hangt aan een zijden draadje. Hij zou het vertrouwen van grote aandeelhouders van het concern hebben verloren, aldus de krant Hannoversche Allgemeine Zeitung.

Volkswagen staat zwaar onder druk vanwege het dieselschandaal bij het autobedrijf. De voor woensdagavond geplande vergadering van de top van de raad van commissarissen heeft volgens de krant, die zich daarbij baseert op enkele van hen, dinsdagavond al plaatsgevonden. Ook hoog management van Volkswagen was daarbij aanwezig. Volgens persbureau DPA zal de bijeenkomst woensdag worden voortgezet en zijn er geen besluiten genomen.

Onduidelijk is overigens welke grote aandeelhouders het vertrouwen kwijt zijn. Ze hebben de afgelopen twee handelsdagen in ieder geval veel geld verloren. Zo zakte de waarde van het staatsinvesteringsfonds van Qatar van 11,8 miljard euro naar 8,1 miljard euro door het koersverlies. Andere grootaandeelhouders zijn onder meer de Duitse deelstaat Nedersaksen, en vermogensbeheerder BlackRock.

Volkswagen was niet direct bereikbaar voor commentaar.