Transport Online - Situatie met vluchtelingen in Calais escaleert opnieuw [+foto's&video]

Situatie met vluchtelingen in Calais escaleert opnieuw

Situatie met vluchtelingen in Calais escaleert opnieuw [+foto's&video]
22-09-2015 18:49 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

CALAIS - De situatie in Calais dreigt opnieuw te escaleren. De politie heeft vandaag en gisteravond traangas moeten gebruiken om de vele vluchtelingen weg te krijgen. Ook de snelweg naar Calais is op dit moment afgesloten vanwege de vele aanwezige vluchtelingen die proberen op en in vrachtwagens te komen.

Veel vluchtelingen willen zo snel mogelijk weg uit Calais uit angst dat de tijdelijke kampen binnenkort ontruimd zullen worden en uit angst dat er geweld gebruikt zal worden.

Zo'n 400 migranten werden maandagavond al verwijderd van geïmproviseerde kampementen rondom Calais. De tijdelijke 'woningen' werden met behulp van bulldozers opgebroken.

Volgens een chauffeur ter plaatse is de situatie weer zeer bedreigend. "De illegalen lopen over de snelweg en voor de ingang bij de rotonde staan er ook zo'n duizend die allemaal op of in vrachtwagens proberen te komen. Het is echt chaos", meldt hij dinsdagavond aan Transport Online.

"Ik sta in een lange rij te wachten bij de oude Hoverport. Ik ben net zelf belaagd door veel illegalen die mijn vrachtwagen probeerden in te komen. Ik heb er een aantal uitgehaald. Zometeen toch maar even door de CO2-scan om te kijken of echt iedereen eruit is."

"Ik heb geen idee hoe lang het nog duurt maar er worden maar mondjesmaat vrachtwagens doorgelaten naar de haven."

Eerder deze maand werd er nog 5 miljoen euro toegezegd door de Europese Unie om een meer humanitair asielzoekerscentrum te maken van de tentenkampen in Calais. Het merendeel van de vluchtelingen gebruikt het kamp slechts als uitvalsbasis tot zij de oversteek naar Groot-Brittannië kunnen maken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen