Clicky


Twee vrachtwagenchauffeurs komen dronken op het werk

Twee vrachtwagenchauffeurs komen dronken op het werk
22-09-2015 17:53 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

TERNEUZEN - Twee vrachtwagenchauffeurs kregen dinsdagmorgen een proces-verbaal omdat zij dronken achter het stuur van hun vrachtwagen zaten. Van beide chauffeurs is het rijbewijs meteen ingevorderd.

Rond 07:15 uur meldde een Belgische chauffeur zich bij de poort van een overslagbedrijf aan de Zwedenweg in Terneuzen. Hij was dronken en werd aan de politie overgedragen.

Zijn ademanalyse bedroeg 630 ug/l, wat reden was om zijn rijbewijs in te vorderen. Na het opmaken van een proces-verbaal kreeg de man een dagvaarding uitgereikt. Een andere chauffeur van het bedrijf kwam de vrachtwagen ophalen. De verdachte zelf werd opgehaald door zijn vrouw.

Om 10:30 uur was het opnieuw raak. Dit keer ging het om een Roemeense vrachtwagenchauffeur, die 860 ug/l blies. Ook hij mocht geen meter verder rijden en moest zijn rijbewijs inleveren. De vrachtwagen werd opgehaald door het Roemeense moederbedrijf en de oplegger door de Belgische opdrachtgever.

Het rijden onder invloed is een misdrijf. Iemand die aan het verkeer deelneemt is strafbaar bij een alcoholgehalte vanaf 220 ug/l. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.

Een ‘beginnend bestuurder’ is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een ‘beginnend bestuurder’ wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.