'Geen terroristen onder vluchtelingen'

'Geen terroristen onder vluchtelingen'
22-09-2015 17:02 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOPENHAGEN (ANP) - Het is totaal niet aannemelijk dat terroristen die aanslagen in Europa willen plegen in de vluchtelingenstroom mee naar Europa komen. Dat is althans de overtuiging van de Deense geheime dienst PET. Chef Finn Borch Andersen legde dinsdag uit dat de route die vluchtelingen nemen veel te grote risico's voor terroristen met zich meebrengt.

Los van de gevaarlijke overtocht is de kans volgens Andersen groot dat ze ontmaskerd zouden worden door de politie of door landgenoten die juist zijn gevlucht voor terreur. De chef van de geheime dienst denkt dat terroristen die risico's zelf ook inzien en daarom liever andere methodes gebruiken.

In Denemarken waarschuwt onder meer de rechts-nationalistische Deens Volkspartij voor infiltratie door terroristen. Ook terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft gezegd deze tactiek toe te passen. Andersen doet dat af als "opzettelijke misleiding".Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden