Transport Online - Volvo Trucks Belgium lanceert de Volvo FM Easy Rider

Volvo Trucks Belgium lanceert de Volvo FM Easy Rider

Volvo Trucks Belgium lanceert de Volvo FM Easy Rider
22-09-2015 11:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Volvo Trucks introduceert de Volvo FM Easy Rider en brengt hiermee een truck met karakter en uitzonderlijk rijcomfort. De truck is uitgerust met Volvo Dynamic Steering en de I-Shift geautomatiseerde versnellingsbak, en biedt standaard het Volvo Gold contract met 100% uptime garantie.

"Bij regionaal transport speelt het rijcomfort voor de chauffeur een belangrijke rol. De chauffeur bevindt zich immers regelmatig in druk verkeer en moet vaak laden en lossen. Een voertuig dat op die momenten gemakkelijk te manoeuvreren valt, verhoogt het rijcomfort, en daarmee de veiligheid en de productiviteit van de klant", zegt Siegfried Van Brabandt, Director Commercial Trucks bij Volvo Trucks Belgium.

Verschillende Belgische dealers hebben geïnvesteerd in de nieuwe concept truck, zodat klanten de bijzondere rijeigenschappen zelf kunnen ervaren.

Volvo FM Easy Rider

De Volvo FM is op zichzelf al een ideale truck voor regionaal transport. Maar met de speciale extra aanvullingen is dit de ideale partner.

Volvo Dynamic Steering

Het baanbrekende concept ‘Volvo Dynamic Steering' maakt de besturing aanzienlijk lichter. De chauffeur is minder vermoeid wat de productiviteit van het bedrijf aanzienlijk verhoogt. Het systeem laat toe om heel losjes met de hand te sturen. Het biedt een perfecte stabiliteit bij hoge snelheden, een volledige controle bij lage snelheden, zeer gemakkelijk achteruitrijden en een drastisch lagere belasting voor de spieren.

I-Shift geautomatiseerde versnellingsbak

De I-Shift optimaliseert het schakelen en beperkt het brandstofverbruik. De chauffeur kan ontspannen rijden en zich op de baan concentreren. I-Shift maakt gebruik van ingebouwde intelligentie om in elke situatie snel en automatisch de juiste versnelling te kiezen. De software staat garant voor een schakelgedrag waar zelfs de beste chauffeurs niet aan kunnen tippen en zorgt bovendien voor een zeer laag verbruik.

100% inzetbaar met Volvo Gold Contract

De Volvo FM biedt de garantie van 100% inzetbaarheid, dankzij de combinatie van geavanceerde trucktechnologie, ervaren Volvo-techniekers en het uitgebreide dealernetwerk. Volvo Trucks biedt zelfs een financiële tegemoetkoming indien de Volvo-truck de klant belet om zijn werkzaamheden uit te voeren.

"Door de combinatie van innovatieve technologie en diensten die de rijeigenschappen en de inzetbaarheid verbeteren, willen we de winstgevendheid van onze klanten nog vergroten. Samenwerking, communicatie en acties plannen en uitvoeren samen met de Volvo dealer is de kernboodschap", concludeert Siegfried Van Brabandt.  

Foto's

 • J.Roeland
  ColdService
 • J.Roeland
  C. van de Loo
 • J.Roeland
  HESSING
 • Kivits Drunen
  Kivits Drunen

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen