Clicky


 


Ook deze week weer volop acties in metaalsector

Ook deze week weer volop acties in metaalsector
22-09-2015 09:08 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - De metaalacties zetten zich deze week voort. Bij Scania hebben maandag opnieuw ruim 300 mensen het werk neergelegd. Ook op andere plaatsen in Nederland wordt deze week weer actie gevoerd voor een nieuwe cao voor de 400.000 werknemers in de metaalsector.

Na de geslaagde acties, vorige week vrijdag in Hoogeveen (metaalwerknemers uit Drenthe) en Zwolle (werknemers van Scania), gaan de acties ook deze week weer door. Woensdag komen werknemers van Thales in actie. Vrijdag is er een manifestatie in Rotterdam. Ook op andere plekken worden acties verwacht, maar die worden pas vlak van tevoren bekendgemaakt.

Metaaltechniek

De werkgevers in de metaaltechniek hebben inmiddels hun eindbod ingetrokken. Maar volgens onderhandelaar Hietkamp is hervatting van het cao-overleg “alleen zinvol als er een reëel perspectief is op overeenstemming. Daarom zullen de vakbonden de acties voortzetten totdat er daadwerkelijk een akkoord is.”

Metalektro

Bij de werkgevers in de metalaktro is intussen nog geen enkele beweging waargenomen. “Het blijft oorverdovend stil”, constateert onderhandelaar De Jong.

Loon, werktijden en scholing

CNV Vakmensen wil in de nieuwe metaal-cao’s afspraken maken over een goede loonsverhoging, meer inspraak van werknemers over hun werktijden en meer ruimte voor scholing.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions