Clicky


Jan de Rijk Logistics bang voor einde Schengen-verdrag

Jan de Rijk Logistics bang voor einde Schengen-verdrag
21-09-2015 16:37 | Overig | auteur Redactie [CE]

DE WESTEREEN - Het transportbedrijf Jan de Rijk Logistics gaat de kosten van de grenscontroles doorberekenen aan zijn klanten. Doordat de vrachtwagens lang moeten wachten voor de grensposten, duurt het langer voordat de vracht wordt afgeleverd. Dit kost geld en de transporteur wil dit niet alleen betalen.

Sebastiaan Scholte van Jan de Rijk zegt tegen Transport-Online dat ze dit eigenlijk niet willen, maar dat ze wel moeten. “De controles kosten ons veel geld. Natuurlijk willen wij geen extra kosten rekenen, maar voor ons waren de kosten niet meer te absorberen.”

Uit een belronde langs verschillende transportbedrijven blijkt dat de meesten nog niet weten wat ze hiermee aan moeten. De transporteurs zijn wel in gesprek met hun klanten. Zo liet Bas den Dekker van De Hart Transport al weten dat de extra kosten bespreekbaar moeten worden voor hun klanten. “Wij weten nog niet of we de kosten gaan doorberekenen, maar wij zijn hierover wel in gesprek met onze klanten.”

Sebastiaan Scholte maakt zich wel zorgen over de ontwikkelingen. “Europa is juist zo sterk door de open grenzen tussen de landen. Het Schengen verdrag moet wel intact blijven. Het mag niet teniet worden gedaan door een extern probleem.” Hij roept Europa dan ook op om eensgezind met een oplossing te komen.