Clicky


APK voor ladingzekering bij Heisterkamp Truck & Trailerservice

APK voor ladingzekering bij Heisterkamp Truck & Trailerservice
21-09-2015 15:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

OLDENZAAL - Heisterkamp Truck & Trailerservice met vestigingen in Oldenzaal en Travemünde is gecertificeerd door TÜV Nord voor de jaarlijkse 'ladingzekering APK' om het zo maar te noemen. Deze certificering geldt voor ‘de grote drie’ trailermerken: Krone, Schmitz Cargobull en Kögel.

Vrijwel iedere moderne opbouw of oplegger wordt vandaag de dag afgeleverd met een certificaat voor ladingzekering. Wat niet iedereen weet is dat dit certificaat jaarlijks gecontroleerd dient te worden. De jaarlijkse inspectie heeft betrekking op de ladingcertificaten VDI 2700/EN 12195, en EN 12642 (CodeXL).

Tijdens deze inspecties wordt er controle uitgevoerd op de onderdelen en componenten die relevant zijn voor de veiligheid en borging van de lading. Voertuigen die volgens bovenstaande certificering over een ladingcertificaat beschikken dienen jaarlijks geinspecteerd te worden om de geldigheid van het certificaat te waarborgen. Deze voertuigen zijn te herkennen aan de sticker op de rechter achterdeur.

Heisterkamp Truck & Trailerservice heeft de certificering in huis om deze ‘ladingzekering APK’ uit te mogen voeren. Tijdens de inspectie worden onderdelen als schroeven en klinknagels in het kopschot gecontroleerd. Verder de kopschot profielen, het schuifzeil met hang- en sluitwerk, de scharnieren en de achterportaaldeuren. Ook rongpotten, palletaanslaglijsten, dakbanden en sjorogen worden gecontroleerd.

Het vernieuwen van het certificaat kost 35 Euro plus uiteraard de eventuele uren die gemoeid zijn met reparatie en vervanging van onderdelen. Heisterkamp Truck & Trailerservice voert deze services uit in Oldenzaal en Travemünde.