Clicky


Trailerproducent Nooteboom verwacht vrijspraak

Trailerproducent Nooteboom verwacht vrijspraak
21-09-2015 12:11 | Bedrijfsongevallen | auteur Redactie [CE]

WIJCHEN - Trailerproducent Nooteboom wordt verdacht van overtreding van 'milieuzaken en arbowetgeving'. Bij monde van perswoordvoerder Johan van der Water zegt het bedrijf dat ze denken te worden vrijgesproken: "Wij zijn niet schuldig."

Op 8 mei raakte één medewerker zwaargewond bij een ontploffing bij Nooteboom. Zowel de politie als het bedrijf zelf hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van de explosie. Naar aanleiding van het politieonderzoek is Nooteboom nu dus als verdacht aangemerkt.

Van der Water wil benadrukken dat ze geen verdachte zijn in de zaak van de explosie. "Waar we precies van worden verdacht weet alleen het Openbaar Ministerie. Wij hebben goed contact met het OM, maar lopende het onderzoek kunnen we er niets over zeggen." Daarnaast verwacht de woordvoerder dat ze vrij worden gesproken. "De gemeente heeft gezegd dat wij niets fout hebben gedaan, we gaan er dus van uit dat we niet schuldig zijn."

Het OM laat weten dat een nieuwe stap nog wel even op zich kan laten wachten. "De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW) en de milieupolitie behandelen alleen complexe zaken. Dan duurt het eerder maanden dan weken voordat er iets bekend is", aldus een woordvoerder van het OM.