Clicky


Landelijk netwerk voor distributie koel- en diepvries pakketten

Landelijk netwerk voor distributie koel- en diepvries pakketten
21-09-2015 09:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [CE]

ZOETERMEER - Pakketten laten inpakken en bezorgen, gekoeld of diepgevroren, door heel Nederland en tot aan de deur van de consument. Leen Menken Foodservice Logistics maakt per vandaag een compleet distributiemodel voor de zakelijke markt mogelijk.

Het lijkt een korte periode; slechts drie jaar geleden -in 2012- is Menken gestart met e-commerce distributie. Het distributiemodel stond toen nog in de kinderschoenen. Inmiddels heeft Menken een belangrijke positie in weten te nemen als logistiek dienstverlener voor de online levensmiddelen branche. Om een landelijk dekkend netwerk als dit goed op te zetten zijn ervaring en volume de minimale vereisten. Beide zijn een kwestie van tijd en allebei zijn ze inmiddels van toepassing op Menken.

De producten voor de pakketten worden bij Menken per klant op voorraad gehouden en net voor vertrek verzameld en ingepakt.
De leadtimes zijn kort; bestellingen kunnen tot 18.00 uur worden aangeleverd en worden de volgende dag al geleverd van maandag tot en met zaterdag. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een avondlevering. Er wordt een bezorgvenster van een uur gehanteerd, waardoor men geen halve dag hoeft te wachten op het pakket.

De chauffeurs worden aangestuurd door tablets met de route informatie, telefoonnummers en eventueel specifieke informatie zoals bezorginstructies. De chauffeur kan vanaf afstand worden getraceerd en zo kan de klant nauwkeurig worden geïnformeerd over het bezorgmoment.

Het klantenpallet van Menken blijft sterk groeien. Diverse online bedrijven die actief zijn in de levensmiddelen branche weten Menken steeds beter te vinden. Onlangs heeft ‘Geschenkbezorgen.nl’ ook haar logistiek ondergebracht bij Menken.