Slimme camera's moeten inhalende vrachtwagens pakken in Vlaanderen

Slimme camera's moeten inhalende vrachtwagens pakken in Vlaanderen
21-09-2015 09:03 | Buitenland | auteur Redactie [CE]

ANTWERPEN - Vrachtwagens die tijdens regenachtig weer inhalen in Vlaanderen moeten worden opgespoord met zogeheten slimme camera's. Op de Vlaamse snelwegen mogen vrachtwagens niet inhalen als het regent, maar het gebeurt nog vaak. Vorig jaar zijn er bijna 500 boetes voor uitgeschreven.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van de Vlaamse overheid wil de politie gaan helpen door hun verkeerscamera's beschikbaar te stellen voor controles. Dertien slimme camera's moeten het verbod gaan controleren, dat zei Minister Binnenlandse Zaken Jan Jambon van de N-VA.

De wet moet echter wel worden gewijzigd om deze maatregel te bewerkstelligen. Daarover gaat Jambon in gesprek met de Vlaamse Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.

De Federatie van Belgische Transporteurs en Logistieke Dienstverleners (FEBETRA) is het niet met de maatregel eens. FEBETRA vindt het een discriminerende maatregel, omdat alleen de Belgische chauffeurs ermee worden gepakt. De branche organisatie ziet meer in een goede wegcode, dan in deze nieuwe controles.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,461

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden