Transport Online - PVV spint garen bij onvrede migrantenstroom

PVV spint garen bij onvrede migrantenstroom

PVV spint garen bij onvrede migrantenstroom
20-09-2015 09:54 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM (ANP) - De groeiende stroom vluchtelingen naar ons land leidt bij een deel van de bevolking tot onrust en de PVV lijkt daar electorale munt uit te kunnen slaan. Als er nu verkiezingen zouden zijn, zou de partij van Geert Wilders 29 zetels behalen, 14 meer dan het huidige aantal, en daarmee met kop en schouders boven de rest gaan uitsteken. Dat komt naar voren uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Het CDA zou de tweede partij worden met 21 zetels (+8). De VVD zou maar liefst 21 zetels moeten inleveren en uitkomen op 20. De PvdA komt er het slechtst af: de partij van Diederik Samsom zou krimpen van 38 naar 9 zetels (-29).

De Hond legde de deelnemers aan zijn enquête ook een omstreden uitspraak van Geert Wilders voor. Tijdens de Algemene Beschouwingen noemde Wilders de Tweede Kamer een nepparlement, omdat het niet zou vertegenwoordigen wat de bevolking wil. De meeste ondervraagden (68 procent) vonden dat hij zoiets wel mag zeggen tijdens een debat, maar een meerderheid (57 procent), vooral hoger opgeleiden, is het niet met de uitspraak eens.

Het optreden van Wilders werd zowel het best als het slechtst gevonden: 25 procent vond hem het best, 32 procent het slechtst. Premier Mark Rutte en D66-leider Alexander Pechtold volgen in beide categorieën op enige afstand.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,319

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions