Clicky


Dit weekend functioneringssluiting Maeslantkering

Dit weekend functioneringssluiting Maeslantkering
18-09-2015 11:08 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De twee stormvloedkeringen, de Maeslantkering en de Hartelkering (samen de Europoortkering), sluiten zaterdag 19 september hun deuren tijdens de jaarlijkse functioneringssluiting. Rijkswaterstaat voert die uit als voorbereiding op het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april.

De testsluiting is bedoeld om eventuele technische of organisatorische problemen aan het licht te brengen, zodat deze nog voor het stormseizoen kunnen worden verholpen. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

De doorvaart ter hoogte van de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg zal volgens de planning zijn gestremd van zaterdag 19 september, circa 15:00 uur tot zondag 20 september, circa 07:00 uur. De doorvaart ter hoogte van de stormvloedkering in het Hartelkanaal zal op die zaterdag van circa 14:45 uur tot circa 24:00 uur zijn gestremd. De Hartelsluis kan die dag vanaf 09:30 uur tot 24:00 uur niet worden gebruikt.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE