Clicky


FNV: Uitzendkrachten bij Scania onderbetaald door Randstad

FNV: Uitzendkrachten bij Scania onderbetaald door Randstad
17-09-2015 19:08 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE - De uitzendkrachten bij truckbouwer Scania worden onderbetaald. Dat stelt vakbond FNV na onderzoek door FNV Handhaving.

Volgens de cao Metalektro mag het totale loon van uitzendkrachten niet meer dan 10 procent verschillen dan dat van vaste krachten in het bedrijf. FNV Metaal-bestuurder Marijn van der Gaag: ‘Bij Scania krijgen 500 uitzendkrachten van Randstad geen gelijk loon voor gelijk werk. Scania houdt zich niet aan de cao en zal moeten compenseren

Handhaving

Scania valt onder de cao Metalektro. FNV vindt dat de truckbouwer de cao moet naleven en dat de uitzendkrachten gelijk loon voor gelijk werk moeten krijgen. Daarom voert de bond gesprekken met Scania over de juiste beloning van de uitzendkrachten. Maar harde toezeggingen of concrete voorstellen zijn er echter nog niet.

FNV Metaal-bestuurder Marijn van der Gaag: "Scania heeft aangegeven zich aan de cao te willen houden. Toch worden de uitzendkrachten onderbetaald en dat moet per direct stoppen. Scania moet ervoor zorgen dat Randstad haar medewerkers beter betaalt."

Petitie

Bij Scania wordt vanaf 18 september ook gestaakt voor een fatsoenlijke cao Metalektro. Tijdens de stakingsbijeenkomsten op 18 september in de ochtend en middag verzamelt FNV Metaal handtekeningen.

Van der Gaag: "De stakende werknemers van Scania zetten morgen hun handtekening onder een petitie uit solidariteit met hun collega’s van Randstad. De uitzendkrachten verdienen gelijk loon. Wij roepen Scania dan ook op snel met een goed compensatievoorstel te komen."

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus