Clicky


Goud voor MVO-beleid Moonen Packaging

Goud voor MVO-beleid Moonen Packaging
17-09-2015 09:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WEERT - Verpakkingsspecialist Moonen Packaging heeft van EcoVadis de ‘Gold status’ voor haar MVO-beleid ontvangen. Daarmee behoort Moonen tot de beste 5% van alle onderzochte deelnemers die aangesloten zijn bij dit wereldwijde platform voor de registratie en validatie van duurzame prestaties.

EcoVadis onderzoekt en beoordeelt leveranciers aan de hand van beleid, initiatieven en resultaten op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handelspraktijken en de supply chain. Moonen bereikte twee jaar geleden de zilveren rating en heeft zich sindsdien ingezet voor goud.

Aantoonbaar duurzaam

“Onze resultaten op het gebied van duurzaamheid hebben steeds meer betekenis”, vertelt Leon Simons, COO van Moonen. "Met het behalen van deze gold rating tonen we aan een sterk MVO-beleid te voeren op thema's als milieu, sociaal, ethiek en supply chain."

Door het behalen van de Gold status onderstreept Moonen haar rol als ketenregisseur. “Ons MVO-beleid rollen we uit naar partners en leveranciers in de keten", gaat Simons verder.

"Zo voldeed ons beleid twee jaar geleden al aan ISO 14001, nu verwachten we ook dat leveranciers aan deze certificering voldoen. Net als onze klanten zijn wij ook kritisch en stellen we steeds strengere eisen aan onze leveranciers.”

Ultieme autoriteit

Simons is zeer tevreden met het behalen van de hoge rating in de evaluatie van EcoVadis.

“Je kunt als koploper op MVO-gebied nog zo hard roepen dat je goed en groen bezig bent, maar het zegt natuurlijk veel meer als EcoVadis je deze gouden status toekent. Het is een mooi vervolg na het verdienen van de MVO Prestatieladder niveau 4 eerder dit jaar. EcoVadis heeft als onafhankelijke club wereldwijd de meeste aangesloten leveranciers en inkopende partijen. Het is een unieke, bijna ultieme autoriteit op duurzaam gebied. Ik ben heel blij met hun beoordeling en met deze gouden plak voor duurzaamheid.”