Clicky


Burgemeester de Blasio opent nieuwe metrolijn in Far West Side New York

Burgemeester de Blasio opent nieuwe metrolijn in Far West Side New York
17-09-2015 09:23 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Burgemeester Bill de Blasio van New York heeft samen met de Metropolitan Transportation Authority, projectontwikkelaars en ambtenaren de nieuwe metrolijn 7 in New York geopend. De uitbreiding van het metronetwerk en de opening van het nieuwe station op 34th Street en 11th Avenue verbindt New Yorkers en bezoekers met Far West Side in Manhattan. De uitbreiding van lijn 7 ten westen van Times Square is gefinancierd met een investering van ,4 miljard door de stad New York.

“Na jaren van hard werken aan deze metrolijn is dit een geweldig moment. Het laat zien over welke capaciteit New York beschikt. De uitbreiding van lijn 7 markeert nieuwe groei en kansen voor de West Side. Ook worden de reistijden van tienduizenden New Yorkers verbeterd. De nieuwe openbare ruimte boven het station is een fantastische aanvulling op het stadsbeeld. We zijn zeer dankbaar voor de bijdrage van zoveel New Yorkers en organisaties die hebben meegewerkt aan dit project ” zegt burgemeester Bill de Blasio.

New York heeft ook aangekondigd dat de eerste fase van het Hudson Park en Boulevard is geopend voor publiek. Hiermee zijn 2,5 hectare aan open ruimtes tussen West 33rd en West 36th and 10th en 11th avenues toegevoegd. De hoofdingang van het nieuwe metrostation is gevestigd in het park tussen West 33rd en West 34th.

“Het eerste nieuwe metrostation in New York sinds 36 jaar is zeer welkom en een essentiële aanvulling voor de Far West Side in Manhattan” aldus Assembly-lid Richard N. Gottfried.

De uitbreiding van het metronetwerk en het nieuwe park zijn belangrijke elementen in het grotere programma, namelijk het Hudson Yards district te transformeren in een levendige wijk die goed bereikbaar is voor publiek.