Clicky


Concrete voedselveiligheidscondities en effectieve beheersmaatregelen voor DC Moerdijk

Concrete voedselveiligheidscondities en effectieve beheersmaatregelen voor DC Moerdijk
17-09-2015 09:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MOERDIJK - Het managementsysteem voor voedselveiligheid van Distributiecentrum Moerdijk is up-to-date en voldoet nog steeds aan de wereldwijde standaard op het gebied van de voedselveiligheid: ISO 220000. "En daar zijn we trots op!", aldus Jos van der Linden, directeur DCM. 

Deze standaard stelt eisen aan een managementsysteem voor voedselveiligheid gericht op alle schakels in de voedselketen. Het combineert concrete voedselveiligheidcondities op basis van de basishygiënevoorwaarden en de HACCP-standaard van de Codex Alimentarius, met  een effectief management van de beheersmaatregelen op basis van de kwaliteitsmanagementstandaard ISO 9001.

"Jaarlijks controleren we of alle onderdelen van ons systeem nog werken zoals de bedoeling is. Zowel qua beleid als in de uitvoering. Ons distributiecentrum is namelijk zeer flexibel in de bedrijfsvoering en past zich aan naar de wensen van onze klanten. Echter, dat mag nooit een reden zijn om niet te voldoen aan de voedselveiligheidseisen", vertelt Jos van der Linden. 

Daarom adviseert het distributiecentrum haar klanten ook over hoe zij goederen het beste kunnen transporteren. Van der Linden: "Houten pallets die gebruikt worden om goederen naar Europa te exporteren moeten bijvoorbeeld met hitte behandeld zijn. Anders mogen ze niet gebruikt worden. Constateren we dat de keuze van de klant niet voldoet aan de voedselveiligheidseisen, dan geven we dat ook aan. Daarmee houden we ons systeem veilig, voorkomen we vertraging en onnodige kosten, en bevorderen we snelheid en gemak. Ook bij de autoriteiten."

"Distributiecentrum Moerdijk wil namelijk hoge kwaliteit leveren voor opslag en distributie. We checken daarom geregeld en houden audits om ervoor te zorgen dat we in de praktijk de punten op de i zetten en in plaats van een goede prestatie een uitstekende prestatie leveren."