Clicky


Aanleg faunarasters N396 Valkenswaard richting Leende

Aanleg faunarasters N396 Valkenswaard richting Leende
16-09-2015 19:45 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

'S-HERTOGENBOSCH - Provincie Noord-Brabant start op 28 september met werkzaamheden langs de provinciale weg N396 tussen Valkenswaard en Leende. Tussen de parkeerplaats Leenderbos en industrieterrein de Schaapsloop worden faunarasters, wildroosters en een ruitertourniquet aangelegd. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat wild niet meer de provinciale weg oploopt en gebruik maakt van  het ecoduct over de N396. De werkzaamheden gebeuren in samenwerking met Staatsbosbeheer en Brabants Landschap.

De komende weken wordt het bestaande faunaraster vanaf de parkeerplaats Leenderbos aan het Strijperpad in Leende doorgetrokken tot en met De Oude Baan in Valkenswaard. Aan beide zijden van de weg komt langs het fietspad een raster van 1,20 meter hoog. Ter hoogte van de zijwegen en fietspaden worden wildroosters geplaatst. De werkzaamheden starten vanaf 28 september. De fietsers hebben in principe weinig of geen overlast van de werkzaamheden. Op een enkele plaats wordt het fietspad tijdelijk versmald maar fietsers kunnen er altijd door.

Natuurbrug

In 2014 is een natuurbrug over de provinciale weg N396 geopend. Dit ecoduct maakt het mogelijk voor flora en fauna om zich te bewegen tussen natuurgebied Valkenhorst en het Leenderbos. Klein- en groot wild wordt door middel van faunarasters naar de natuurbrug geleid. De faunarasters voorkomen ook dat het wild plotseling de provinciale weg oversteekt waardoor de kans op ongelukken wordt verkleind. Met de ruitertourniquet kunnen ruiters het natuurgebied ook veilig betreden.