Transport Online - FedEx verlaagt winstverwachting

FedEx verlaagt winstverwachting

FedEx verlaagt winstverwachting
16-09-2015 14:03 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

MEMPHIS (ANP) - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx heeft woensdag de winstverwachting voor zijn gebroken boekjaar 2015/2016 verlaagd. Het bedrijf, dat het Nederlandse TNT wil overnemen, werd tot die stap gedwongen door oplopende kosten en een dalende vraag naar een aantal van zijn diensten.

FedEx gaat nu uit van een winst per aandeel van 10,40 à 10,90 dollar, waar eerder een prognose gold van 10,60 à 11,10 dollar per aandeel. De nieuwe verwachting stoelt op "een aanname van bescheiden economische groei en is exclusief operationele resultaten danwel kosten rond TNT", aldus het bedrijf.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar behaalde FedEx een nettowinst van 692 miljoen dollar (616 miljoen euro) op een omzet van 12,3 miljard dollar. Een jaar eerder bleef onder de streep 653 miljoen dollar over op een omzet van 11,7 miljard dollar.

FedEx bracht in april een bod uit op TNT van 8 euro per aandeel, waarmee het Nederlandse bedrijf gewaardeerd wordt op 4,4 miljard euro. Het bod, dat onder meer gesteund wordt door grootaandeelhouder PostNL, wordt op 5 oktober besproken met de aandeelhouders van TNT. Een paar weken geleden zei bestuursvoorzitter Tex Gunning dat de aandeelhouders die hij tot dan toe had gesproken unaniem achter de beoogde overname staan.

De aanmeldingstermijn voor de stukken begon op 24 augustus en loopt in principe tot 30 oktober, maar verlenging is mogelijk. Die kans is overigens vrij groot, aangezien er nog een onderzoek van de Europese Commissie loopt, die er zeker van wil zijn dat de concurrentie niet in het geding komt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen