Clicky


 


Brouwer AB InBev wil SABMiller overnemen

Brouwer AB InBev wil SABMiller overnemen
16-09-2015 11:46 | Financieel | auteur Redactie [FE]

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Bierbrouwer AB InBev wil branchegenoot SABMiller overnemen. Dat meldde SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, woensdag in een persverklaring. Het zou gaan om de combinatie van de twee grootste bierbrouwers ter wereld. Volgens SABMiller is er nog geen voorstel van AB InBev binnengekomen en zijn er geen details te melden over een overnamebod.

AB InBev liet in een eigen persbericht weten dat SABMiller inderdaad is benaderd met een voorstel, maar dat er geen zekerheid is dat dit zal leiden tot een bod of een overeenkomst.

Het in Brussel genoteerde AB InBev is 's werelds grootste brouwer met merken als Stella Artois, Corona, Hoegaarden, Budweiser, Leffe en Beck's. Het Brits-Zuid-Afrikaanse SABMiller produceert behalve Grolsch onder meer ook Foster's en Dorada.

Er wordt al langer gespeculeerd over een overnamebod van AB InBev op SABMiller. Vorig jaar nog benaderde SABMiller Heineken met een overnamevoorstel, maar dat werd afgewezen. Marktkenners zagen in die stap een beschermingsconstructie van SABMiller tegen een overname door AB InBev.

Op de Brusselse beurs klom AB InBev woensdag aan het einde van de ochtend 7,4 procent en in Londen won SABMiller 23 procent aan waarde. Het aandeel Heineken ging in Amsterdam 6,8 procent omhoog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats