Clicky


EVO doet mee met verladersmeeting Antwerpse Haven in Hulst

EVO doet mee met verladersmeeting Antwerpse Haven in Hulst
16-09-2015 09:48 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HULST - Verladersorganisatie EVO doet mee aan een bijeenkomst in Hulst op woensdag 30 september 2015 voor ondernemers die importeren of exporteren via de Haven van Antwerpen.

De Voorzitter van het Antwerpse Havenbedrijf Marc Van Peel, de Zeeuwse gedeputeerde van Economische Zaken Jo-Annes de Bat en Joost Sitskoorn van EVO zullen hier spreken over de ontwikkeling van nieuwe Antwerpse infrastructuur aan de kant van Hulst met de aansluitingsmogelijkheden op verschillende vervoersmodaliteiten.

Ook spreken zij over de verwachte economische kansen voor de directe omgeving en op de ontwikkelingen in de Europese goederenstromen vanuit de gedachte ‘Meer slagkracht door samenwerking’.

Het welkomstwoord wordt uitgesproken door het Gemeentebestuur van Hulst. Na de inleidingen gaan de bestuurders in het bijzijn van de (vak)pers in gesprek met de ondernemers. De verladersmeeting wordt op woensdagmiddag 30 september 2015 georganiseerd door Bedrijventerrein Hogeweg 5 in Hulst en duurt van 16.00 tot 18.00 uur.

Kansen voor economische structuurversterking en creëren nieuwe werkgelegenheid

In de Delta regio zijn de belangen van Nederland en Vlaanderen nauw met elkaar verbonden. Hier liggen belangrijke kansen voor economische structuurversterking in de komende beleidsperiode. De ondernemers in deze regio hebben hun eigen kennis van het bereik van de verschillende havens, de transportcorridors en de multimodaliteit van de ontsluitingen vanuit de bedrijfsvoering. Zij hebben hun wensen voor de ontwikkeling van de havens en het bereiken van nieuwe markten.

Door de uitwisseling van meningen en ideeën ontstaan nieuwe mogelijkheden en ruimte voor economische groei en het creëren van werkgelegenheid. De verladersmeeting wordt georganiseerd in de gemeente Hulst: hier is 30 hectare bedrijventerrein beschikbaar voor ondernemers die een nieuw economische impuls en dus nieuwe werkgelegenheid creëren.

Deelname is alleen mogelijk voor de (supply chain) directeuren van verladers en de pers.