Clicky


PowerSheet genomineerd voor SV Innovation Award

PowerSheet genomineerd voor SV Innovation Award
15-09-2015 19:00 | Transport | auteur Redactie [FE]

DEURNE - De PowerSheet® van Knapen Trailers is samen met drie andere innovaties door een onafhankelijke jury genomineerd voor de SV Innovation Award 2015.

PowerSheet® is de nieuwe, bewezen, manier om schuifvloer-, kipper, of -aardappeltrailers automatisch af te dekken. Een belangrijk aspect van een afdeksysteem is dat deze binnen de wettelijke afmetingen valt. Om het zeil aan te kunnen drijven moet de aandrijving “de bocht om”.

Knapen Trailers heeft een gepatenteerde bocht ontwikkeld voor zowel aandrijven als aanspannen. Door deze unieke bocht blijft de PowerSheet® binnen de wettelijke afmetingen. Dat is uniek op de markt. De PowerSheet® zet zo de nieuwe standaard in veiligheid én zorgt voor vier procent bewezen brandstofbesparing.

Uitgebreid getest

De PowerSheet® is na vijf jaar ontwikkeling en zeer intensief testen een zeer betrouwbaar afdeksysteem. Een rolzeil opent en sluit binnen de levensduur van een trailer gemiddeld 6.000 keer. De PowerSheet® haalt tijdens de duurtests minimaal het dubbele van dit aantal. Daarnaast zijn er specifieke wintertesten in Scandinavië uitgevoerd. Inmiddels is de PowerSheet® een regelmatig bestelde optie op de Knapen schuifvloertrailers.

Safety first

Het afzeilen van bakken met bulklading is in Europa een verplichting. Geschat wordt dat in Nederland jaarlijks ca 200 ongelukken plaatsvinden ten gevolge van het afzeilen van bakken/trailers. De PowerSheet® zet een nieuwe standaard in veiligheid: chauffeurs hoeven niet meer 4 meter hoog op hun trailers te klimmen. Hierdoor wordt het val-risico met letsel of arbeidsongeschiktheid als gevolg tot nul gereduceerd! Vanwege het gevaar van ongevallen willen vele bedrijven nu al niet meer dat chauffeurs op hun terrein omhoogklimmen.

Met de komst van de PowerSheet® is er eindelijk een oplossing voor dit probleem gekomen. De PowerSheet® elimineert niet alleen het klimmen, maar álle handelingen die de chauffeur voor het afdekken moet doen. Het enige wat hij hoeft te doen is op de knop van de afstandsbediening te drukken vanuit de cabine. Zowel het openen, als het sluiten als het aanspannen gebeurt volledig automatisch en veilig. Tevens is de afstandsbediening voorzien van extra functies zoals de bediening van de aslift, de vloer en werklampen.

Vier procent bewezen brandstofbesparing

Het handmatig afdekken en openen van een trailer neemt veel tijd in beslag. Daarom wordt in de praktijk regelmatig met een geopend zeil gereden. De achterdeuren vangen hierdoor veel rijwind wat flink extra brandstof kost. Door Suikerunie en Post en Haveman Transport is een praktijktest uitgevoerd.

Tijdens de gehele bietencampagne is een voertuig met PowerSheet® en -zonder PowerSheet® met elkaar vergeleken. De conclusie van het onderzoek is dat met de PowerSheet® een significante brandstofreductie van 4% is gerealiseerd! Dit betekent maar liefst een besparing van 2.500 liter diesel per voertuig per jaar.

Tijdens de BedrijfsautoRAI kunnen bezoekers de PowerSheet® zelf uitproberen op stand 132 in hal 1.