Clicky

 
Transport Online - KNV: afrekenen met de crisis en nu graag aandacht voor duurzaamheid

KNV: afrekenen met de crisis en nu graag aandacht voor duurzaamheid

KNV: afrekenen met de crisis en nu graag aandacht voor duurzaamheid
15-09-2015 17:27 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De crisis lijkt voorbij, maar de positieve stemming moet nog terugkomen. Het kabinet werkt daar hard aan en begrijpt dat stabiliteit nu een vereiste is. Koninklijk Nederlands Vervoer is daarom blij dat de plannen voor herziening van de belastingsystematiek, die de vervoerssector flink zouden raken, blijvend in de ijskast zijn gezet.

Voor de zomer ageerde KNV samen met anderen tegen de dreigende verhoging van het lage Btw-tarief op het personenvervoer. KNV is blij te constateren dat dit blijvend succes heeft gehad. Verder bleek vandaag ook dat de zelfstandigenaftrek in stand blijft. Met name voor de zogenaamde eigen rijders (taxi) is dit goed nieuws. In een markt waarin de concurrentie door legale en illegale bedrijven moordend is, is het goed te constateren dat deze aftrekpost blijft en legaal taxivervoer lonend kan blijven.

Voor bedrijven met personeel geldt dat er een vorm van loonkostensubsidie komt voor werknemers met een loon tot 120% van het minimumloon. Ook deze maatregel is positief voor vervoersbedrijven. In een markt waarin prijzen voortdurend onder druk staan, verschaft deze maatregel bedrijven lucht.

Afrekenen met verleden en dan de schouders eronder

Ondanks de goede ontwikkelingen laat de crisis diepe wonden na, met veel negatief sentiment. Vervoerders hebben jaren van felle concurrentie achter de rug met een krimpende markt. Toch moet de aandacht naar de toekomst en duurzaamheid, temeer omdat mobiliteit een van de grootste veroorzakers van CO2 uitstoot is.

KNV-directeur Ad Toet: "Hoe gaan we werken aan duurzaamheid en zaken zoals de invoering van elektrische bussen of taxi’s? De klimaatconferentie in Parijs staat voor de deur en het Nederlandse EU-voorzitterschap begint over drie maanden. KNV ziet mooie kansen om er samen de schouders onder te zetten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden