Clicky


Extra geld voor vernieuwende bedrijven

Extra geld voor vernieuwende bedrijven
15-09-2015 17:24 | Financieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Vernieuwende ondernemers krijgen meer ruimte en geld zodat ze nieuwe diensten en producten sneller kunnen ontwikkelen en uitbrengen.

Het wordt voor bedrijven ook eenvoudiger om financiële steun voor innovatie aan te vragen, want het kabinet voegt in 2016 de twee belangrijkste fiscale regelingen om onderzoek en ontwikkeling te stimuleren samen. En het budget van de regeling wordt met 100 miljoen euro verhoogd tot 1,1 miljard euro. Het gaat om de Research en Development Aftrek (RDA) en de Wet Bevordering Speur­ en Ontwikkelingswerk (WBSO), meldt minister Henk Kamp in de dinsdag gepresenteerde begroting Economische Zaken. Vanaf 2017 is er 115 miljoen euro extra voor de regeling.

Vanaf 2017 komt er verder 50 miljoen euro extra voor start-ups en het mkb. En het aanvullende actieplan mkb-financiering waarvoor via garantstellingen 2,5 miljard euro beschikbaar moet komen, loopt in 2016 gewoon door. Kamp gaat ook door met het verminderen van de regeldruk voor ondernemers. Ook houdt hij bestaande regels tegen het licht om te moderniseren en mogelijk belemmerende regels weg te nemen. Afgelopen jaren is voor 1,35 miljard euro aan regeldruk teruggedrongen, aldus Kamp.