Clicky


Vier jaar cel geëist voor doodrijden baby

Vier jaar cel geëist voor doodrijden baby
15-09-2015 17:20 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE (ANP) - Voor het doodrijden van een vijf weken oude baby in Lutten en het aanrijden van diens vader is in de rechtbank in Zwolle dinsdag tegen een 51-jarige man vier jaar cel geëist. De man, die dronken was, reed na het ongeval door.

Ook eiste de officier van justitie een rijontzegging voor vijf jaar.

Gerrit G. reed in maart dit jaar in het Overijsselse Lutten een vader met kinderwagen omver. In de kinderwagen zat een vijf weken oude baby die ter plaatse overleed. De officier van justitie achtte dood door schuld door zeer onachtzaam en onoplettend verkeersgedrag bewezen. Hij vroeg om vrijspraak voor doodslag en een poging doodslag.

Daarnaast wil het Openbaar Ministerie dat een maand cel en een rijontzegging van 2 jaar die G. eerder kreeg, alsnog worden opgelegd.

Het juridisch veel zwaardere doodslag achtte de officier niet te bewijzen omdat G. daarbij opzettelijk iemand gedood moet hebben. Gerrit G. heeft verklaard de vader en de kinderwagen nooit gezien te hebben. "Ik dacht dat ik een vuilcontainer geraakt had.'' Hij had vijf tot zes borrels op. Volgens getuigen in het café dat hij verliet om naar huis te rijden, kon hij amper nog op zijn benen staan.

Toen G. thuis kwam, zag hij de schade aan zijn Mercedes. Terwijl hij uit schrik thuis een jenever dronk, reden vlakbij ambulances en politiewagens af en aan. Later die avond gaf hij zichzelf aan. De vader en moeder van de baby schetsten in een slachtofferverklaring hoe die avond verliep. Na de klap rende de moeder naar buiten. Verderop zag ze haar man op straat liggen. Haar kind lag op zijn buik op de oprit van de buren. "Ik pakte hem op en voelde hem wegzakken.''

G. is zeven keer eerder veroordeeld voor rijden onder invloed.