Clicky


Firma Lück overgenomen door STAS

Firma Lück overgenomen door STAS
15-09-2015 17:11 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

FREUDENBERG - De Duitse constructeur Lück wordt voor 100 procent opgenomen in de Belgische STAS groep. Dankzij deze acquisitie slaagt STAS erin om zijn productgamma van aluminium kippers en zelflossers uit te breiden met kwalitatief hoogwaardige stalen kippers.

STAS is door een jarenlange focus en continue innovatie in design en topkwaliteit van kippers en zelflossers een stabiele en gevestigde waarde geworden in Europa. Hierbij werd de voorbije jaren intensief gewerkt om het productgamma van aluminium kippers en zelflossers steeds meer uit te breiden. STAS biedt een brede waaier aan voertuigconfiguraties, enerzijds door de focus op de noden van het product bij de eindklanten en voor de verschillende de segmenten waarin de STAS-klanten actief zijn (Agro, Recycling en Constructie); anderzijds door een continue en strakke lean aanpak van de productie zelf. Ieder STAS-voertuig heeft dezelfde topkwaliteit, geschikt voor langdurig gebruik en met de beste ROI in de markt.

Door de jarenlange opgebouwde contacten in het recycling segment, kreeg STAS meer en meer vraag om kippers te bouwen in hoogwaardig staal en met dezelfde kwaliteitskenmerken als ieder STAS-voertuig: Licht en sterk, functioneel, stabiel, kwalitatief afgewerkt en met een innovatief en esthetisch design. In dit segment is de ‘Ferroliner’ van de Duitse constructeur Lück het absolute topproduct.

De continue zoektocht van STAS naar nieuwe producten en markten om een compleet gamma aan de eindklant te kunnen bieden aan de ene kant, en de zoektocht van de familie Lück om een kwalitatieve overnemer te vinden om hun bedrijf de nodige kracht te geven om verder te groeien in Europa aan de andere kant, zorgt voor een natuurlijke synergie tussen beide bedrijven.

De kracht van het sterk verankert en brede Europese netwerk van STAS zal zeker bijdragen aan de verdere groei van de ‘Ferroliner’ in Europa.

Als gevestigde Duitse constructeur behoudt Lück zijn volledige identiteit en zal er de komende maanden geïnvesteerd worden in een optimale kruisbestuiving tussen de twee ondernemingen. Hierbij gaat het vooral over gerichte product innovatie vanuit het werkveld en implementatie van de meest moderne en kwalitatieve productieprocessen. Het is de absolute prioriteit van STAS om de overgang voor alle betrokken partijen (medewerkers, klanten en leveranciers) zo vlot en comfortabel mogelijk te maken.