Transport Online - DHL zet tweede vliegtuig in op route Amsterdam-Leipzig

 


DHL zet tweede vliegtuig in op route Amsterdam-Leipzig

DHL zet tweede vliegtuig in op route Amsterdam-Leipzig
15-09-2015 13:19 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL - Sinds 7 september zet DHL een tweede vliegtuig in op de route van Amsterdam-Schiphol naar zijn Europese hub in Leipzig. De groeiende volumes vanuit Nederland maken een tweede dagelijkse vlucht noodzakelijk.

Ook het tweede vliegtuig is een Airbus A300-600, waarmee 35 ton vracht vervoerd kan worden. Voor DHL betekent dat ongeveer 7.500 pakketten, die vaak de volgende dag al op bestemmingen elders in de wereld worden afgeleverd.

Voor het vierde kwartaal staat nog een derde vlucht in de planning. Deze zal een directe verbinding onderhouden met de hub van DHL Express in Engeland, van waaruit ook aansluiting is op de route naar de VS. Welk toestel hiervoor zal worden ingezet is nog niet bekend.

DHL Express groeit hard, enerzijds door de groei in de Nederlandse export, maar ook door een groeiend marktaandeel. Om de kwaliteitsnorm te handhaven en waar mogelijk te verbeteren wordt er momenteel veel geïnvesteerd.

“Bijvoorbeeld door deze extra internationale vluchten, maar ook door een investeringsprogramma van 45 miljoen in de Nederlandse vertakking van het expresnetwerk, aldus Michiel Greeven, Managing Director van DHL Express in Nederland.

“In totaal zullen zeven nieuwe vestigingen worden gebouwd en twee volledig worden uitgebreid en vernieuwd. De vestiging op Schiphol werd vorig jaar al aangepakt.”

Recent werd van de DHL Airbus A300-600 nog een model onthuld in Madurodam, waarmee de rol van DHL voor de Nederlandse export wordt gesymboliseerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden