Clicky

 
Transport Online - D66: Snel duidelijkheid voor Drone-sector

D66: Snel duidelijkheid voor Drone-sector

D66: Snel duidelijkheid voor Drone-sector
15-09-2015 11:11 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg pleit voor spoedige Europese regelgeving voor het gebruik van civiele drones. Vandaag heeft de Transportcommissie (TRAN) gestemd over de Parlementspositie.

Van Miltenburg: "Europese regels zijn een belangrijke voorwaarde voor de veilige integratie van civiele drones in één Europees luchtruim. Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Regelgeving blijft nu nog ver achter bij de ontwikkelingen in de sector, en dat komt zowel veiligheid, privacy en verdere groei van de innovatieve drone-sector niet ten goede."

Innovatieve groeimarkt

Het civiele gebruik van drones biedt veel kansen en mogelijkheden. De drone industrie is een belangrijke opkomende markt die werkgelegenheid genereert en innovatie bevordert. Van Miltenburg pleit voor Europese regelgeving op het gebied van drones die investeringen bevordert, toekomstbestendig is en daarmee in kan spelen op snelle ontwikkelingen in de markt. "Dit is noodzakelijk voor het bevorderen van een sterke internationale concurrentiepositie van de Europese drone sector. Europa kan in deze sector leidend zijn op het wereldtoneel."

Testlocaties

Het stimuleren van onderzoek en ontwikkeling van technologieën voor veilige integratie van drones in het Europese luchtruim heeft wat D66 betreft grote prioriteit. Van Miltenburg: "Belangrijk is onderzoek naar toepassingen die privacy kunnen waarborgen en ontwikkeling van technologieën die drones kunnen opsporen en uitschakelen indien zij te dicht in de buurt komen van bijvoorbeeld luchthavens. Naast onderzoek is er dringend behoefte aan testlocaties zodat de drone-sector haar volle potentieel kan benutten."

Het Europees Parlement stemt eind oktober tijdens de plenaire vergadering in Straatsburg over het initiatiefrapport over het veilig gebruik van civiele drones in de burgerluchtvaart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats