Amsterdamse gemeenteraad wil opheldering over treinproblemen Schiphol

Amsterdamse gemeenteraad wil opheldering over treinproblemen Schiphol
15-09-2015 09:42 | Algemeen | auteur Redactie [CE]

AMSTERDAM - De Amsterdamse gemeenteraad wil van tunnel- en treinexperts horen wat er precies mis gaat bij de Schipholtunnel. D66 raadslid Bart Vink heeft om een hoorzitting gevraagd, omdat de Schipholtunnel te vaak voor vertraging zorgt. Dit meldt de Telegraaf.

Treinen staan vaak stil op de stations rond Schiphol vanwege een technische storing. Hoewel er verschillende oorzaken zijn, ligt het vaak aan vals alarm van technische sensoren. In dat geval kunnen de treinen eigenlijk gewoon rijden, maar de sensoren geven toch aan dat er iets mis is.

Vink wil van ProRail en van topmensen van Schiphol horen wat er misgaat. ProRail beheert de tunnel, dus eigenlijk valt die onder het gezag van de Rijksoverheid. Doordat er veel Amsterdammers de dupe worden van de vertragingen wil de gemeenteraad van de hoofdstad graag zelf horen wat er aan de hand is.

Vink zegt tegen de Telegraaf dat zij willen kijken welke alternatieven mogelijk zijn. "Nu staan er bijna elke week mensen vast rond Schiphol. Wij willen weten wat de alternatieven op de lange en de korte termijn zijn." VNO-NCW en Schiphol willen graag dat de metrolijn uit Amsterdam wordt doorgetrokken tot Schiphol, dan is er een alternatieve manier om bij de luchthaven te komen. Vink wil graag meer horen over de problemen voor er een besluit word genomen over het verlengen van de metrolijn.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden