Transport Online - App om verstekelingen in vrachtwagen aan te geven

App om verstekelingen in vrachtwagen aan te geven

App om verstekelingen in vrachtwagen aan te geven
14-09-2015 11:31 | Buitenland | auteur Redactie [CE]

De vluchtelingen die via Calais de oversteek willen maken naar Groot-Brittannië vormen al een tijd een probleem voor vrachtwagenchauffeurs. Zij krijgen een grote boete als ze worden betrapt met vluchtelingen aan boord. Het bedrijf BF Intelligence heeft hier wellicht een oplossing voor gevonden. Een app waarmee chauffeurs elkaar kunnen waarschuwen.

Met de app kunnen chauffeurs aangeven waar mensen staan die eventueel aan boord kunnen klimmen van vrachtwagens. Daarnaast kunnen ze ook elkaar waarschuwen als ze mensen aan boord zien klimmen en er kan een melding worden gemaakt van verdachte chauffeurs. Alle meldingen in de regio worden weergegeven.

De maker van de app, de 36-jarige Jeffrey Scott, kreeg het idee vorig jaar tijdens Innovate UK. De Britse grenspolitie had een toespraak waarin ze aangaven hoe lastig het is om alles te kunnen controleren zonder het verkeer stil te leggen. Stilstaande of langzaam rijdende vrachtwagens zijn eenvoudige doelwitten voor migranten. 

Nadat Scott op televisie had gezien hoe het eraan toe gaat in Calais, besloot hij om zelf een kijkje te nemen. "Binnen een paar minuten zag ik al mensen op vrachtwagens klimmen om zich erin te kunnen verstoppen. Ik zag chauffeurs elkaar waarschuwen door te toeteren." Met de app is er een digitale manier om erachter te komen waar mogelijke verstekelingen staan.

Op het YouTube-kanaal van BF Intelligence wordt uitgelegd hoe de app werkt.

"Het is iets nieuws en ik vind het erg opwindend om te zien wat ermee gaat gebeuren", aldus Scott tegenover de Daily Mail over zijn app.

De app kan overal ter wereld worden gebruikt, maar is vooral ontwikkeld voor de problemen in Calais. Het Britse bedrijf lanceerde de app al voor iOS (Apple) en is nog bezig met de Android-versie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen