Clicky


Hernieuwde interesse Volga-Dnepr in Martinair

Hernieuwde interesse Volga-Dnepr in Martinair
14-09-2015 09:27 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

SCHIPHOL (ANP/BLOOMBERG) - De Russische specialist in uitzonderlijk luchttransport Volga-Dnepr heeft vanwege de afkoeling van de Chinese economie opnieuw zijn oog laten vallen op Martinair. De routes van de vrachtdochter van Air France-KLM naar Afrika en Zuid-Amerika zouden het bedrijf compensatie kunnen bieden.

Volga-Dnepr, dat vorig jaar tot in een vergevorderd stadium met Air France-KLM over Martinair sprak, is sterk afhankelijk van China. Vorig jaar slonk het vrachtvolume tussen Europa en de tweede economie van de wereld met 10 tot 15 procent. Die afname zal niet snel worden ingelopen ondanks inspanningen van Peking om de export te stimuleren.

Martinair vliegt op acht bestemmingen in Zuid-Amerika en nog eens acht in Afrika, naast twee routes naar Oost-Azië. "Het inpassen van hun netwerk in het onze kan een interessante stap zijn'', aldus directeur Robert van de Weg van het Russische bedrijf.

"Bij Martinair ligt de focus op het uitvoeren van onze uitvoerig gecommuniceerde plannen, waaronder het versterken van het netwerk en het uitfaseren van een aantal toestellen'', zei een woordvoerder van KLM. Hij gaf daarmee impliciet aan dat gesprekken over Martinair niet aan de orde zijn.