Transport Online - Airbus zet voet aan grond in VS

Airbus zet voet aan grond in VS

Airbus zet voet aan grond in VS
13-09-2015 19:23 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

MOBILE (ANP/BLOOMBERG) - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus opent maandag officieel zijn nieuwe fabriek in de Verenigde Staten. Airbus gaat met de fabriek in Mobile in de staat Alabama de concurrentie aan met rivaal Boeing op de belangrijke Noord-Amerikaanse markt.

In de nieuwe fabriek, die ruim 500 miljoen euro kostte, zal de succesvolle Airbus A320 worden gemaakt. Hoewel de opening voor maandag staat gepland, is de fabriek al sinds juli in bedrijf. Het eerste vliegtuig zal begin volgend jaar van de band rollen. Vanaf 2018 moeten er vier toestellen per maand worden afgeleverd, voornamelijk aan Amerikaanse klanten.

De nieuwe fabriek met een oppervlakte van 215.000 vierkante meter zorgt voor circa duizend banen. Airbus heeft overigens een optie op een verdubbeling van zijn fabriek in de VS. Daarmee zou de vliegtuigmaker op den duur in de VS ook de meer gecompliceerde werkzaamheden aan modellen als de A330 en A350 alsook militaire vliegtuigen kunnen aanpakken.

Airbus is op de Amerikaanse markt nog altijd de nummer twee qua toestellen met één gangpad met een marktaandeel van 20 procent. Gelet op het orderboek kan het marktaandeel de komende jaren verdubbelen.

Het is voor de tweede keer dat Airbus zich buiten Europa vestigt. Het heeft ook een fabriek in China om beter te kunnen profiteren van de sterk groeiende Aziatische markt. In de fabriek in Tianjin lopen eveneens vier A320-toestellen per maand van de band. Verwacht wordt dat China de VS op den duur voorbijstreeft als grootste markt voor vliegtuigen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions