Clicky

 Duitsland voert tijdelijk grenscontroles in

Duitsland voert tijdelijk grenscontroles in
13-09-2015 17:26 | Controles | auteur Redactie [FE]

BERLIJN (ANP) - Duitsland voert tijdelijk weer grenscontroles in om de toestroom van vluchtelingen beter te kunnen reguleren. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière zondag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Het zwaartepunt ligt vooralsnog op de grens met Oostenrijk. Zondagmiddag werd het treinverkeer tussen Oostenrijk en Duitsland al stilgelegd.

De beperking van het aantal vluchtelingen en de betere regulering is volgens De Maizière vooral vanwege de veiligheid noodzakelijk. Met name de stad München raakte de afgelopen week overvol met ontheemden en die kunnen nauwelijks goed worden opgevangen. Bovendien stelt het Europees recht dat Duitsland voor het grootste deel van de vluchtelingen niet eens verantwoordelijk is.

De Maizière herhaalde nog maar eens dat het Dublin-akkoord nog steeds van kracht is. Hij riep de andere EU-landen op zich aan dat akkoord te houden en dus niet alleen de vluchtelingen te registreren, maar ook hun asielprocedure af te handelen.

Volgens De Maizière mag de bereidheid om vluchtelingen te helpen niet worden uitgewrongen. "Dit is ook een signaal aan Europa. Duitsland neemt zijn humanitaire verantwoording'', vindt de minister. "Maar de lasten moeten wel solidair worden verdeeld.'' Hij benadrukte dat de invoering van de grenscontroles slechts een tijdelijke oplossing is en niet alle problemen oplost.

Duitsland kan de massale toeloop van asielzoekers bijna niet meer aan. Naar verwachting komen er dit weekend alleen al zo'n 25.000 vluchtelingen München binnen. Verreweg de meesten van hen steken vanuit Oostenrijk de grens over.

Naar verwachting komen er dit jaar 800.000 vluchtelingen naar Duitsland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions