Clicky


Nieuwe Volvo FHXL voor Chauffeurs Vereniging Friesland

Nieuwe Volvo FHXL voor Chauffeurs Vereniging Friesland
11-09-2015 18:25 | Volvo | auteur Redactie [FE]

LEEUWARDEN - Vrijdagmiddag 11 september werd in de ScanTri hal in Leeuwarden de nieuwe Volvo Globetrotter FHXL 460 pk van Chauffeurs Vereniging Friesland onthuld door Gedeputeerde Verkeer en Vervoer in Fryslân Sietske Poepjes.

Mevrouw Poepjes reed eigenhandig de nieuwe Volvo de loods uit onder het toeziend oog van een bestuurslid van de vereniging.

De nieuwe Volvo met Euro-6 motor is in de plaats gekomen van een DAF uit 1997 met euro-2 motor.

"We zijn grondig te werk gegaan want in bijna alle merken is een demo rit gemaakt en de keuze is uiteindelijk op deze Volvo gevallen", aldus voorzitter Klaas Hoekstra

"Zowel de Volvo als de vorig jaar aangeschafte DAF hebben een Euro-6 motor."

De Volvo is door Rondaan's Carrosserie- en Wagenbouw uit Berltsum in de opvallende gele kleur gespoten en is door Volvo-dealer M.S. de Vries geleverd. De bestickering is uitgevoerd door Hennie Postma van Postma Autodecoratie uit Leeuwarden.

De nieuwe Volvo zal ingezet worden voor het onderwijs in verkeersveiligheid op de basis- en middelbare scholen in heel Nederland. Met de kinderen wordt bijvoorbeeld de dode hoek besproken en laat men zien wat een chauffeur wel en niet ziet.

De nieuwe Volvo is een van de drie vrachtwagens die Chauffeurs Vereniging Friesland inzet.

Ter gelegenheid van de nieuwe Volvo wordt er morgen, zaterdag 12 september, een open dag georganiseerd door de chauffeursvereniging uit het noorden. Leden van de chauffeursvereniging kunnen dan de nieuwe Volvo met eigen ogen bewonderen en een proefritje maken.

Ook in de DAF die vorig jaar is aangeschaft kan men een proefrit maken. Daarnaast staat er, voor een nostalgisch ritje, een oude Scania klaar.