Lekken stukken Prinsjesdag ergert politici

Lekken stukken Prinsjesdag ergert politici
11-09-2015 15:25 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Het opnieuw lekken van stukken van Prinsjesdag zorgt voor ergernis en cynisme bij politici. "RTL heeft ongeveer de hele miljoenennota. Wij mogen hem vanaf drie uur onder embargo lezen, want geheim...", schreef Pieter Omtzigt, Tweede Kamerlid van het CDA, op Twitter.

Om te vervolgen met: "Rutte schreef dat hij geen aanwijzingen heeft dat er uit miljoenennota gelekt wordt. Na vandaag en deze brief ook? Vanmiddag ga ik dus niet naar Den Haag om vertrouwelijk miljoenennota te halen."

Omtzigt doelt daarmee op het vertrouwelijke document waar RTL Nieuws vrijdag over berichtte. Daarin staat de boodschap die het kabinet volgens RTL gaat vertellen op Prinsjesdag. Het kabinet zegt dat het beter gaat met de economie, maar dat we nuchter moeten blijven. Volgens het kabinet betekenen de betere cijfers pas echt iets als alle Nederlanders ervan kunnen profiteren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden