Clicky


DAF CF Silent wint Fleet Transport Truck Innovation Award 2016

DAF CF Silent wint Fleet Transport Truck Innovation Award 2016
11-09-2015 12:13 | Daf | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - De DAF CF Silent heeft de Fleet Transport Truck Innovation Award 2016 gewonnen. Het is voor het tweede jaar op rij dat DAF Trucks deze gerenommeerde prijs in ontvangst neemt. Vorig jaar werd de Award toegekend aan de zeer efficiënte PACCAR MX-11-motor. Dit jaar prijst de jury de effectieve en slimme manier waarop de ‘Silent Mode’ in de DAF Silent bijdraagt aan het verbeteren van de transport efficiency.

De DAF CF Silent is onderdeel van het DAF Transport Efficiency programma, dat tot doel heeft het rendement per kilometer te optimaliseren, onder meer door de inzetbaarheid van voertuigen te maximaliseren. Dankzij de praktische ‘Silent Mode’ van de DAF CF Silent, kunnen nu ook goederen ’s avonds, ’s nachts of ’s morgens vroeg geladen en gelost worden in die gebieden waar geluidsrestricties gelden.

Als de 'Silent Mode' is geactiveerd, simpelweg via de ‘Silent’ knop op het dashboard, zorgt de software van de aandrijflijn ervoor dat het koppel wordt beperkt, de motor minder toeren maakt en er eerder wordt opgeschakeld. Bovendien is de transmissie extra geïsoleerd. Hierdoor blijft het geluidsniveau van de DAF CF Silent onder de 72 dB(A).

De DAF CF Silent wordt aangedreven door de Euro-6 PACCAR MX-11-motor en is leverbaar met vermogens tussen de 210 kW/290 pk en 320 kW/440 pk. Deze aandrijflijn is ook beschikbaar voor de DAF XF Silent.

“De slimme en eenvoudige manier waarop de ‘Silent Mode’ werkt, was voor de jury reden om de DAF CF Silent te eren met de Fleet Transport Truck Innovation Award”, stelt Jarlath Sweeney van Fleet Transport Magazine in Ierland.

“De technologie maakt het mogelijk om ook in de late, vroege en nachtelijke uren door te gaan met transport, zelfs als er geluidsrestricties zijn. Dat draagt bij aan het vergroten van de inzetbaarheid van trucks en verhoogt dus de transport efficiency.”