Clicky


Oostenrijk sluit snelweg bij grens Hongarije

Oostenrijk sluit snelweg bij grens Hongarije
11-09-2015 09:24 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

WENEN (ANP/RTR) - Oostenrijk heeft vrijdag de snelweg afgesloten die van de Hongaarse grens bij het dorp Nickelsdorf naar Wenen loopt. Er lopen migranten op de snelweg, wat volgens de autoriteiten voor gevaarlijke situaties zorgt.

Oostenrijkse media meldden dat in de nacht van donderdag op vrijdag circa 5000 migranten in Nickelsdorf zijn gearriveerd. De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) hebben donderdag de treinverbinding Wenen - Boedapest stilgelegd en het bedrijf laat ook geen regionale treinen meer naar de Hongaarse grens gaan. Dit blijft op zijn minst het hele weekend het geval, meldde de ÖBB.

Maar de Hongaarse spoorwegen laten treinen van Boedapest naar de Oostenrijkse grens bij Hegyeshalom rijden. Vluchtelingen en migranten lopen dan de grens over richting Wenen. Het is dan nog een wandeling van 55 kilometer naar de Oostenrijkse hoofdstad. Donderdag staken naar schatting 7000 migranten de grens over. De meesten willen naar Duitsland en Zweden, waar de kans op een verblijfsvergunning groot is.