Clicky


N261 Tilburg - Waalwijk klaar na ingrijpende ombouw

N261 Tilburg - Waalwijk klaar na ingrijpende ombouw
10-09-2015 10:59 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

TILBURG/WAALWIJK  Nadat er ruim 1,5 jaar lang werkzaamheden op en langs de weg plaatsvonden, is de provinciale weg N261 tussen Tilburg en Waalwijk nu klaar voor de toekomst. De weg is na een grootschalige verbouwing veiliger en minder gevoelig voor files. De verbouwing werd vandaag officieel afgesloten.

Hoewel de weg al enige tijd klaar is voor de weggebruikers, sloot Gedeputeerde Van der Maat het verbouwingsproject vandaag officieel af met complimenten: “Hier is een knap staaltje werk geleverd door de bouwer BAM. In 1,5 jaar is de hele weg op de schop genomen terwijl we ze daar 3 jaar de tijd voor hadden gegeven. In die korte periode zijn alle kruisingen verbouwd waardoor de verkeerslichten konden verdwijnen, de aansluitingen met de lokale wegen naar o.a. Waalwijk en Loon op Zand zijn ingrijpend aangepast, er is een nieuwe natuurbrug over de weg gebouwd en er is een aparte rijstrook speciaal voor bussen en hulpdiensten gerealiseerd. En dat alles terwijl de weg gewoon open bleef voor verkeer.”

Grootschalige ombouw

De grootschalige ombouw van de provinciale weg bestond onder andere uit: de ombouw van de N261 tot een weg met ongelijkvloerse kruisingen waardoor verkeerslichten zijn verdwenen, de volledige verbouwing van het knooppunt A59/N261, tussen de aansluiting Professor Kamerlingh Onnesweg in Waalwijk en de tangenten in Tilburg zijn aanliggende busstroken aangelegd, bedoeld om de bus (maar ook hulpdiensten) op drukke momenten vrij baan te kunnen bieden, een nieuwe natuurbrug verbindt het Nationale park de Loonse en Drunense Duinen weer met Landgoed Huis ter Heide en voorkomt aanrijdingen met overstekend wild en de maximale snelheid is nu op het gehele stuk 100 km/uur, ook waar eerst nog 80 km/uur of juist 120 km/uur gereden mocht worden.

Afrondende werkzaamheden

De komende weken worden nog enkele afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden onder andere nog reparatiewerkzaamheden aan het fietstunneltje Halve Zolenpad uitgevoerd. Ook wordt op aantal plaatsen nog beplanting aangebracht langs de weg.