Clicky


 


Mansveld ontkent aantijging topman ProRail

Mansveld ontkent aantijging topman ProRail
09-09-2015 20:41 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Infrastructuur dwingt ProRail niet om slecht nieuws onder de pet te houden. Dat laat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) woensdag weten. De Tweede Kamer had eerder op de dag om opheldering gevraagd over de uitspraken van topman Pier Eringa van de beheerder van het spoorwegnet.

Eringa had in een interview met het Financieele Dagblad gezegd dat het ministerie soms wil dat slecht nieuws wordt uitgesteld. "Laat ik vooropstellen dat er geen sprake van is dat informatie over tegenvallers bij het spoor niet door ProRail naar buiten zou mogen worden gebracht'', aldus Mansveld. "Van uitstel van slecht nieuws is derhalve geen sprake.''

De bewindsvrouw noemt de uitspraak "onhandig''. Ze voegt hier in de brief aan toe: "Ook de heer Eringa heeft hier inmiddels afstand van genomen.''

"Adequaat, volledig en correct informeren"

Ook de bewering van Eringa dat kostentegenvallers zoals bij Utrecht CS niet op zichzelf staan, wordt door de staatssecretaris ontkend. Volgens haar zijn er geen nieuwe overschrijdingen bij grote lopende bouwprojecten. Alleen bij Utrecht CS en Breda CS moet er zoals bekend geld bij. Dat blijkt uit een conceptoverzicht dat ze van ProRail heeft gekregen.

De spoorbeheerder moet haar "adequaat, volledig en correct informeren over dergelijke overschrijdingen''. Ze dringt er uitsluitend op aan dat "informatie gevalideerd is voordat ik deze ontvang en met uw Kamer deel''. Eerder heeft ze laten weten dat de communicatie met ProRail en het ministerie moet worden verbeterd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats