Persgroep sluit drukkerij Apeldoorn, 136 ontslagen

Persgroep sluit drukkerij Apeldoorn, 136 ontslagen
09-09-2015 17:58 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

HOOFDDORP (ANP) - Krantenuitgever De Persgroep sluit per 1 maart volgend jaar zijn drukkerij in Apeldoorn. Daardoor verliezen 136 mensen hun baan. Het bedrijf bevestigde de reorganisatieplannen woensdag, nadat eerder vakbond CNV er melding van had gemaakt.

De Persgroep drukt in Apeldoorn regionale kranten als De Gelderlander, De Stentor en Tubantia en ook commercieel drukwerk. Die productie wordt verdeeld over de vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Best, waar in totaal 340 mensen werken.

Door de oprukkende digitalisering in de media kampt het bedrijf al langer met overcapaciteit. Daar komt naar verwachting voorlopig geen verandering in. De Persgroep heeft ervoor gekozen de drukkerijen met de modernste persen open te houden. Die in Apeldoorn hoort daar niet bij.

Het personeel is woensdag geïnformeerd. "Voor de betrokken vakmensen is het natuurlijk een regelrechte ramp'', aldus CNV-onderhandelaar Arie Kasper. "Gelukkig ligt er voor hen wel een sociaal plan van goed niveau, met scholing en begeleiding naar ander werk.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden