Clicky

 
Transport Online - Vrachtvervoer Air France-KLM laat daling zien in augustus

Vrachtvervoer Air France-KLM laat daling zien in augustus

Vrachtvervoer Air France-KLM laat daling zien in augustus
09-09-2015 13:57 | Luchtvracht | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - Het vrachtvervoer van Air France-KLM daalde vorige maand, augustus, met 8,9 procent. De capaciteit nam daar mede als gevolg van de lopende reorganisatie bij Martinair met 7,6 procent af. Gemiddeld was 57,9 procent van de vrachtruimte aan boord in gebruik. Dat blijkt uit de vervoersstatistieken die het Frans-Nederlandse bedrijf woensdag naar buiten bracht.

Het aantal passagiers steeg wel in augustus. In totaal werden 8,7 miljoen passagiers vervoerd, een stijging met 1,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. In het cijfer zijn ook de passagiersaantallen meegenomen van prijsvechter Transavia. Bij Transavia steeg het aantal passagiers met 3,6 procent naar bijna 1,4 miljoen. De gemiddelde bezettingsgraad van de toestellen van Air-France-KLM bedroeg 90,1 procent. Bij Transavia was 92,7 procent van de stoelen aan boord bezet.

Met name op verre vluchten zat het passagiersvervoer flink in de lift, evenals de capaciteit. Binnen Europa werden juist minder reizigers vervoerd. De omzet stond nog altijd onder druk. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten was sprake van een daling ten opzichte van augustus 2014.

Transavia wist de sterke groeicijfers van Ryanair (10 procent) en easyJet (7 procent) in augustus niet te evenaren. Dat komt door een afname van het aantal chartervluchten in Nederland. In Frankrijk, waar fors wordt geïnvesteerd in uitbreiding van de prijsvechter, nam het passagiersvolume met 21 procent toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden