Clicky


Nieuw warehouse voor HST Groep dankzij groei

Nieuw warehouse voor HST Groep dankzij groei
09-09-2015 10:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ENSCHEDE - Vanwege het uitbreiden van haar klantenbestand heeft allround logistiek dienstverlener HST Groep uit Enschede geïnvesteerd in een nieuw magazijn en deze direct in gebruik genomen. Het nieuwe pand is inmiddels al grotendeels gevuld met de producten van diverse klanten. Het vloeroppervlak van ruim 7.400 vierkante meter de binnenwerkse hoogte van ruim negen meter, faciliteren samen ruimte voor circa 7.000 pallets.

Het nieuwe magazijn betekent een uitbreiding van de opslagcapaciteit van HST met 20%. Het warehouse heeft een zeer gunstige ligging voor HST Groep, aangezien deze, net als de andere gebouwen van HST, gevestigd is op het bedrijventerrein Transportcentrum in Enschede.

HST Groep heeft persoonlijke aandacht en gepersonaliseerde service hoog in het vaandel staan. Het nieuwe magazijn maakt het mogelijk om meer goederen van klanten op te slaan en tevens de VAL- en e-fulfilmentactiviteiten van HST uit te breiden. Value Added Logistics (VAL) betekent dat naast het opslaan van producten, deze ook geassembleerd, geëtiketteerd, omgepakt of verpakt kunnen worden.

Met de e-fulfilmentmogelijkheden van HST Groep kunnen webshops zich koppelen aan de systemen van HST. Zodra er een order binnenkomt bij de betreffende webshop, wordt deze automatisch doorgezet naar HST-systeem waarna de order in het magazijn gepickt, verpakt en verstuurd wordt naar de klant van de webshop.

De uitbreiding van dit nieuwe magazijn betekent naast de mogelijkheid om nog meer te doen met VAL- en fulfilmentactiviteiten, ook extra werkgelegenheid in de regio Enschede. Hoewel het nog niet duidelijk is om hoe veel banen het precies gaat, staan de eerste vacatures naar aanleiding van de ingebruikname van het nieuwe pand al op de website van HST Groep.